System Workbench for STM32 Інсталяція на Ubuntu, налаштування програматора і дебаггера


06.04.2018

System Workbench for STM32 - мульті-платформена IDE для мікроконтролерів STM32. Безкоштовна. Без обмежень за розміром коду, без обмежень за часом використання. Зроблена на базі Eclipse. Працює на операційних системах Linux, MacOS, Windows. Я буду встановлювати на Ubuntu 17.04.

Інсталяція System Workbench for STM32 на Ubuntu

1. Заходимо на сайт http://www.openstm32.org, реєструємося. Після чого на e-mail приходить посилання для підтвердження реєстрації. Підтверджуємо, заходимо на сайт зі своїм логіном і паролем.

2. Знаходимо файл install_sw4stm32_linux_64bits-latest.run і завантажимо його. Для 32-бітних ОС потрібен install_sw4stm32_linux_32bits-latest.run 3. Поки файл завантажується, встановимо потрібні пакети:


sudo apt-get install libc6:i386 lib32ncurses5
sudo apt install gksu
4. Встановлюємо права на запуск для завантаженого файлу install_sw4stm32_linux_64bits-latest.run. Запускаємо файл install_sw4stm32_linux_64bits-latest.run (у терміналі). Має розпочатися інсталяція. Встановлюємо.

System Workbench для STM32. Установка SW for STM32 Скачать

SW for STM32 Установка на Ubuntu Как установить System Workbench for STM32

5. Після завершення інсталяції заходимо у папку куди встановили (іконок в меню не буде), запускаємо eclipce.

System Workbench for STM32 Start System Workbench for STM32 Workspace

6. Вказуємо папку для Workspace, після старту перевіряємо оновлення, після чого створюємо перший тестовий проект. Я створив з бібліотекою SPL. Намагаємось компілити.

System Workbench for STM32 Ubuntu

Підключаємо програматор з підключеним мікроконтролером і пробуємо виконати пункт меню Run (компіляція, заливка у чип і запуск програми) Якщо не запрацювало відразу - налаштовуємо програматор.

Налаштування програматора і дебаггера

7. Якщо у налаштуваннях Run закладка Debugger пише що ST-Link сервер не встановлений, встановлюємо його. Він лежить тут: ~/Ac6/SystemWorkbench/stlinkserver/st-stlink-server-1.0.12-1-linux-amd64.deb

System Workbench for STM32 Ошибка ST-Link

8. Після встановлення st-stlink-server-1.0.12-1-linux-amd64.deb в налаштуваннях Run намагаємось увімкнути програматор. У мене вилізло повідомлення "Оновити прошивку". Мається на увазі прошивку у програматорі ST-LINK v2.

System Workbench for STM32 настройка ST-Link Обновить прошивку ST-Link

9. Качаємо з сайту http://www.st.com/ оновлялку прошивки. Потрібен файл (на момент написання статі) en.stsw-link007.zip. З архіву витягуємо усю папку. У терміналі заходимо у папку: stsw-link007/AllPlatforms/StlinkRulesFilesForLinux і копіюємо файли як сказано у інструкції:


sudo cp *.* /etc/udev/rules.d
Після чого запускаємо STLinkUpgrade.jar:

sudo java -jar ./STLinkUpgrade.jar
(Якщо java не встановлена - матюкнется і підкаже пакет який потрібно встановити). Запускаємо STLinkUpgrade.jar і оновляємо прошивку програматору (програматор треба встромити у USB компа :) ).

Как обновить прошивку программатора ST-Link

10. Заходимо у налаштування Run, закладка Debug і вмикаємо налаштування Software system reset (бо у мого програматора хардварний Reset відсутній).

System Workbench for STM32. Как настроить программатор System Workbench for STM32 Как установить на Ubuntu

Все. Заливка і дебагер мають працювати.

Ubuntu. Установка System Workbench for STM32 System Workbench for STM32

Enjoy!

Дивись також:

STM32 Корисно знати
Коментарі:
Додати коментар
Code
* - обов'язкові поля

Архіви